Ik heb een tijd gekend in mijn leven waarin zelfhaat en eenzaamheid de normaalste zaak van de wereld was. Ik verzoop bijna in mijn eigen trauma en gebrokenheid.

Ik heb echter altijd dat eigenwijs deel in mezelf gevoeld die niet zo goed gaat op zelfmedelijden en het verblijven in een slachtoffers-positie. Een truc van het ego waar mijn ziel niet zomaar voor valt.

Met 40+ mensen hebben we gisteren een deep-dive gemaakt into Satori. Hoe meer ik me hieraan overgeef, hoe meer mijn hart openbreekt en er een diepe passie voor ons samen-Zijn ontstaat.

Dit is dus niet altijd zo geweest.

Maar iets in mij koos voor het pad naar innerlijke vrijheid. Innerlijke vrijheid gaat nog verder dan wat de meeste verstaan onder het concept “vrijheid”.

Ik word gedreven door een diepere passie voor de dynamiek en de cyclus van leven en dood.

In mijn diepste realisaties ondervind ik dat wanneer iedere interpretatie en concept verdwijnt, over wat het leven of de dood zou moeten inhouden, je diepste essentie aan je wordt openbaart.

Het gaat voorbij de dualiteit.
Het gaat voorbij de materie.
Voorbij de vormen en alles dat gezien en ervaren kan worden.

En omdat het voorbij woorden gaat, is dit van mij een hopeloze poging om het te omschrijven.

Een pure Zijnsstaat is waar steeds meer zielen in deze tijd naar verlangen. Het wordt vaak benoemd als de wens om: “thuis te komen”.

Vanuit beperkt bewustzijn zijn we dan geneigd om dat “thuiskomen” te projecteren op iets daar boven in de buitenwereld.

Dit is een hardnekkige illusie die je ervan weerhoudt om tot de realisatie te komen dat “thuis” altijd hier en NU is. Zo zal je de ervaring van gebrokenheid en afgescheidenheid blijven herprogrammeren.

Het ego gaat namelijk goed op afgescheidenheid. Zolang er een ik en jij bestaat, heeft het ego bestaansrecht.

Maar wanneer je overgeeft aan het potentieel van je ziel, zullen de grenzen van afgescheidenheid steeds meer vervagen.

De IK, wordt steeds meer een wij. Er vindt een synergie plaats tussen dat wat je in je binnenwereld ervaart en dat wat je in je buitenwereld beleeft.

Je ontwaakt op het pad van zelfrealisatie.

Veel mensen staan voor de poort, nog in twijfel om zichzelf er volledig aan over te geven. Waarom? Omdat het in die fase voelt alsof je aan de rand van het ravijn staat en je wordt gevraagd om er vanaf te springen. Zonder parachute. Het voelt alsof je voor het onmogelijke kiest. Eén van je diepste angsten wordt dan geactiveerd: “de angst om te sterven”. Wederom een hardnekkige illusie, maar zeer essentiële beproeving.

“What if I fall? Oh but my darling, what if you fly?”

Hoe meer je het pad naar zelfrealisatie loopt, hoe meer je leert te ontdekken dat je juíst door het verruimen van je bewustzijn je individualiteit en blauwdruk volledig tot bloei kan laten komen.

Je kunt nooit verliezen wie je werkelijk Bent.

Je ego stapt opzij en de moeiteloze stroming neemt het over. Dit is een ecstatische vorm van leven die bij de meest diepe zelfrealisatie zelfs voorbij iedere staat gaat.

Zijn.

Satori opent je voor een ongelofelijke reis die je met jezelf mag maken.

“Satori is als een bliksemschicht – in een split seconde zie je het geheel, alles dat er is, en dan verdwijnt het weer. Maar jij zal nooit meer hetzelfde zijn. Het is niet de hoogste staat van verlichting, maar een grote stap daarnaartoe. Nu weet je het. Je hebt een glimps ontvangen, nu kun je op zoek naar meer daarvan. Je hebt het geproefd, nu krijgen Boeddhas een betekenis.” – Osho

Love, love, love
Gretta Adriana Martina

Ps. Bedankt Satori Life® Tribe, voor een ongelofelijke ervaring! 😍

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *